REGION: DOC Dăo
PŮDA: Žulovitá.
VEDENÍ: Tradiční vedení keřů.
PRŮMĚRNÝ VĚK VINICE: Více než 6 let.
PRŮMĚRNÁ PRODUKCE: 40 hl/ha.
ODRŮDY: Encruzado, Malvasia-Fina and Bical.
Hrozny jsou lisovány ihned po převozu na vinařství a selektuje se jen nejlepší
část moštu. Za stálého chlazení se ponechá mošt sedimentovat a po 48 hodin
se oddělí od hrubých kalů. Řízené alkoholové kvašení probíhá při teplotách
mezi 12-14 ° C. Po ukončení fermentace se víno doškoluje na jemných kalech
po dobu 4 měsíců.
Prováděno pod ochrannou atmosférou inertního plynu (vytlačení vzdušného
kyslíku z lahví).
ANALYTICKÉ A SENZORICKÉ HODNOCENÍ
OBSAH ALKOHOLU: 13,5% obj.
CELKOVÝ OBSAH KYSELIN: 6,0 g/I.
ZBYTKOVÝ CUKR: 1,7 g/l
VZHLED: Čiré, se zlatým zabarvením.
VŮNĚ: Intenzivní ovocné aroma s tóny minerality.
CHUŤ: Na patře výrazně ovocné, s velmi vyváženou kyselinkou v dochuti,
dávající vínu svěžest typickou pro oblast Dăo.
TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 7 až 9 ° C.
HARMONIE S JÍDLY: Dobře se doplňuje s lehkými jídly, saláty, rybami a
mořskými plody.