REGION: DOC Douro
PŮDA: Břidličnatá.
VEDENÍ: Tradiční vedení a terasovité vinice.
PRŮMĚRNÝ VĚK VINICE: více než 12 let.
PRŮMĚRNÁ PRODUKCE: 35 hl/ha.
ODRŮDY: Touriga-Nacional, Touriga-Franca, Tinta-Roriz a Tinta-Barroca.
Kompletní odstopkování hroznů, nakvašení rmutu s krátkou macerací slupek a
následnou řízenou fermentací rmutu po dobu 6-8 dní při teplotě 22-24 ° C, za
častého přečerpávání a smáčení matolinového klobouku. Po alkoholovém
kvašení a stažení z kalů je vyvoláno jablečno-mléčné kvašení. Závěrečné
školení probíhá u části vína v nerezových tancích a zbytek v sudech z
francouzského dubu po dobu 4-6 měsíců.
Prováděno pod ochrannou atmosférou inertního plynu (vytlačení vzdušného
kyslíku z lahví).
OBSAH ALKOHOLU: 13,5 obj.%.
CELKOVÝ OBSAH KYSELIN: 5,7 g/I.
ZBYTKOVÝ CUKR: 2,4 g/l.
VZHLED: Výraznější rubínové barvy.
VŮNĚ: Intenzivní aroma vyzrálého červeného ovoce, s tóny květin a koření.
CHUŤ: Vyvážená, s dobrým vyjádřením ovocnosti a dlouhým závěrem.
TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 16 až 18 ° C.
HARMONIE S JÍDLY: Dobré i jako aperitiv, ale vyniká zejména s pokrmy z
drůbeže, s masy, uzeninami, sýry a některými rybami.